Tłuszcze do pieczywa ...

napisał/a: Brutal Bugatti 2013-04-18 18:54
Jakie tłuszcze są najlepsze do pieczywa , jakich marek używacie ?
napisał/a: Los Angeles Galaxy 2013-04-18 19:01
Jak chcesz smacznie ale nie zdrowo to najlepiej jest kupić prawdziwe masło 80-85 % bez dodatkowcych mixów i chemii np. mlekpol łaciate masło.
Jak chcesz smacznie i zdrowo to najlepsze np. tłuszcze lniane .. amir śmietankowy do nabycia w kauflandzie lub margaryny typu benecol , optima cardio.
Najgorsze to chyba mixy tłuszczowe w kilku co ostatnio kupiłem było tak ... 10 % tłuszczu mlecznego + 20 % tłuszczu palmowego a reszta 70 % to pewnie sam shit :D

Mój top 1 to ...
djfafa
napisał/a: djfafa 2013-04-18 20:30
Ja jem pieczywo bardzo rzadko, ale jak już smaruje to wyłącznie masłem.
napisał/a: piotrosiama 2013-04-18 20:32
nie znam tego masła Omega - Witek jaki jest skład i gdzie to kupujesz ?
napisał/a: Los Angeles Galaxy 2013-04-19 07:35
piotrosiama napisal(a):nie znam tego masła Omega - Witek jaki jest skład i gdzie to kupujesz ?

Masło Omega kupuje w kauflandzie po 5,99 za kostke. Jest też tańsza wersja Omega 3 Amir po 2-3 zł.
Skład : olej lniany 80 % , tłuszcz mleczny 1 % , woda, witamina A - D , kwas sorbowy , karoten ....
i w 100 g produktu jest 5,5 gram omegi 3 oraz 9,1 gram omegi 6.
napisał/a: ewka35 2013-04-19 17:43
Ja jak jem pieczywo to smaruję olejem kokosowym,bardzo mi smakuje choć musiałam się przyzwyczaić do tego kokosowego zapachu:)
napisał/a: Eugeniusz Leśnik 2013-04-19 18:56
Ja jem na przemian ...
raz rama olivio czyli margaryna z dodatkiem 7 % oliwy z oliwek + substancje wzbogacające: witaminy A, Ei D3. Zawartość tłuszczu 48%.
a raz rama youghurt z dodatkiem 7 % smietany i 5 % jogurtu + substancje wzbogacające: witaminy A, E i D3. Zawartość tłuszczu 48% w tym 20 % olej palmowy oraz 20 % olej słonecznikowy.
napisał/a: Aleks10 2013-04-21 11:39
Pomorskie, czasami Benecol
napisał/a: Power Pop 2013-04-21 18:41
Masło ekstra łaciate bo to prawdziwe masło bez dodatków i do tego świetnie smakuje jedynie na minus to trochę cena produktu .
napisał/a: Ola4ever 2013-05-05 18:38
Osełeczka Górska firmy Sobik a szczególnie smak zielonego szczypiorku .... mmm :*
napisał/a: Nya desu 2013-05-09 14:31
Ja podobnie jak Ewa stosuję do pieczywa (a także do smażenia) ostatnio olej kokosowy. Ale nie muszę się przyzwyczajać do zapachu, bo używam ten rafinowany - czyli bez charakterystycznego smaku i zapachu kokosowego :)